I. De Eenzame Eerste                                          NL/UK
Iedereen denkt dat ik een eenzame, gestoorde, agressieve, labiele kluizenaar ben. ”Eenzaam” omdat ze denken dat ik bewust andere mensen vermijd.
Een ”kluizenaar” omdat ze denken dat ik uit vrije wil al zeven jaar geen stap buiten de kelder van mijn grootvaders huis heb gezet.
”Gestoord”, ”agressief” en ”labiel” vanwege de geruchten die rondgaan… terwijl aan elk verhaal twee kanten zit. Maar met name omdat ik de kleinzoon van mijn grootvader ben en dat ze denken dat daardoor de eenzaamheid, de waanzin en de op hol geslagen ambitie wel door mijn bloed en aderen móeten gieren omdat het naar hun zeggen een familietrekje is.

Ze moesten eens weten hoe fout ze zaten. Hoe verschrikkelijk fout….

De Eenzame I is een poëtische solo show (halve leugen) over identiteit, ambitie en falen, met daarin een hoofdrol voor jou. Ja. Dat lees je goed.
Een. Hoofdrol. Voor. Jou.

Tim Honnef is theatermaker, schrijver en cabaretier. De Eenzame Eerste is de Nederlandse premiére van het eerste deel in Tim Honnef’s Jonas Müller reeks dat in 2015 onder de naam The Lonely Poet (or: The Pleonasm) op het Edinburgh Festival Fringe in premiére ging.

De volledige Jonas Müller reeks zal, nadat de laatste voorstelling in de reeks in augustus 2020 in Edinburgh zal worden gespeeld, ook in de Nederlandse theaters worden uitgevoerd.

‘A unique performance filled with humour and personality. Honnef interests me and has made me wonder about the progression of theatre and how the Fringe Festival is impacting on that. A recommended show.” – Fringereview